Nybörjarkurs

Lär dig spela golf!

Grönt-kort kursen vänder sig till dig som är helt ny inom golfen. Kursen omfattar totalt 10 utbildnings-timmar. Här lär du dig grunderna. Och här börjar vägen mot det gröna kortet, om du vill.

I den praktiska utbildningen ingår de viktigaste momenten: grundslag, närspel, bunkerslag och puttning. I teoridelen lägger vi stor vikt vid säkerhet, hur det fungerar på golfbanan och de viktigaste golfreglerna.

Kursen följer Svenska Golfförbundets rekommenderade utbildningsplan.

Att ta Grönt kort Efter kursen får du 54 i handicap och får börja spela på banan med en fadder, en fadder är en etablerad golfspelare med handicap 36 eller lägre.

Känner du ingen som spelar så hjälper vi dig att hitta en lämplig fadder.

Innan du kommit ner till 36 i handicap rekommenderar vi att både damer och herrar spelar ifrån damtee. Allt för att underlätta spelet i början. När du kommit ner till 36 i handicap är du tillåten att spela utan din fadder.

I Nybörjarkursen ingår detaljerad information om exakt vad som krävs för att de olika momenten ska godkännas och hur handicap-systemet fungerar.

Pris: 2495:- då ingår även medlemskap i Nässjö golfklubb för säsongen 2018